Проект № 2023-1-BG01-KA122-VET000127901 „Изкуство в кухнята- изучаване на карвинг умения и дизайн на плодове“

Проект № 2023-1-BG01-KA122-VET000127901 „Изкуство в кухнята- изучаване на карвинг умения и дизайн на плодове“ по програма Еразъм+, ключова дейност 1 , сектор Професионално образование и обучение

Ученици от ПГ „ Златю Бояджиев“ гр.Брезово проведоха мобилност  в гр. Агия Напа, Кипър по проект № 2023-1-BG01-KA122-VET000127901 „Изкуство в кухнята- изучаване на карвинг умения и дизайн на плодове“ по програма Еразъм+, ключова дейност 1 , сектор Професионално образование и обучение. За периода от 05.10.2024г. до 19.10.2024г. 14 ученици, заедно със своите ръководители усвоиха умения в карвинг изкуството от най-добрия в областта – шеф Диего Казанова. Шеф майсторът с много търпение и всеотдайност предаде на учениците тънкостите при изработването на декорации от плодове и зеленчуци, които украсяваха блок масите на хотел Актеа в Агиа Напа. Ежедневно учениците от професия Ресторантьор работеха в реална работна среда в кухнята на хотела. Те се запознаха с всички етапи на работния процес и  участваха в приготвянето на ястията за закуска, обяд и вечеря, които се предлагаха в ресторанта на хотела. Учениците получиха  специални благодарности за добре свършената работа от главния готвач.

Учениците от професия Техник на селскостопанска техника взеха активно участие в оформянето и дизайна на градините и прилежащите площи на хотел Актеа Бийч. Също така взаимстваха добри практики от селскостопански и животновъдни ферми в с. Сотира и с. Леопетри реализирани по европейски проекти.

Групата беше изпратена с българско хоро – жест от домакините, който потвърди успешния финал на проекта!

Критерии за подбор на ученици по проект 2023-1-BG01-KA122-VET-000127901

Обява