Публични изяви през месец март по проект „Твоят час“

През месец март по проект „Твоят час“ в ПГ “ Златю Бояджиев“ приключиха успешно дейността си две групи по интереси.

На 09.03.2018г. се проведе публична изява на група по интереси «Направи си сам» .Целта на изявата е да се запознаят учениците, учителите и родителите на участниците в групата с конструираното и сглобено изделие/велосипед с двигател/, както и майсторско то управление на велосипед и дрон по определени елементи.

Изявата се проведе на физкултурната площадка на ПГ « Златю Бояджиев». Управлението на велосипед с двигател се извърши по предварително подготвен полигон с определени елементи, които трябва да се преминат качествено и за определено време.Управлението на дрона се заключава в изпълнение на фигури от летежа на апарата.

На събитието присъстваха учители , ученици и родители.

Представителната изява на група «Живей активно» се състоя на 19.03.2018г. в ПГ,,Зл.Бояджиев“ гр.Брезово.На събитието присъстваха част от учителите както и  ученици от ПГ,,Зл.Бояджиев“ и СУ,,Хр.Смирненски“.Участниците в групата изиграха двустранна игра по волейбол със състезателен характер.

            Целта на извънкласната дейност е усвояване на знания, спортно-технически и тактически умения от основните спортове: бодибилдинг, аеробика,   футбол, волейбол, народни хора и танци, гимнастика. Изграждане на общофизическа подготвеност и възпитаване на скоростни и скоростно-силови качества. Възпитаване на траен интерес към занимания със спорт и потребност от активен отдих сред природата. Възпитаване на личностни качества – самоинициатива, толерантност, борбеност, спортсментство и формиране на характера на подрастващите. Изграждане на умения за работа в екип. Постигане на общоспортна образованост на основата на традиционните у нас спортове и спортни дисциплини, както и чрез тези спортове, които подпомагат цялостното оформяне на двигателните способности на учениците.